Road trip US of A

Road trip US of A

dinsdag 23 februari 2010

New York, New York

Na drie dagen in deze stad te hebben doorgebracht is me 1 ding duidelijk: deze stad heeft zijn dubbele naam dubbel ;-) en dwars verdiend. Gisteren en eergisteren zijn we met een sneltreinvaart door de stad heengegaan en hebben we zo ontzettend veel gezien. We begonnen met een flinke koffie in de hand met een prachtig besneeuwd central park, wat een heerlijke manier om wakker te worden. Vervolgens heel fifth avenue afgelopen, iets te veel winkels voor mij maar Carola heeft genoten ;-) en alle ins en outs (soms van een afstandje) gezien (rockefeller centre, Trump Tower, Crystler building, Empire State en meer.



Daarna Broadway op de terugweg gepakt en het eerste gedeelte was een behoorlijk desillusie. Het leek wel of we op de zwart jan terecht kwamen die overging in de kruiskade, maar dan anders als je begrijpt wat ik bedoel. Hoe verder we kwamen hoe meer het aan onze verwachtingen ging voldoen maar desillusie of niet, dit is New York, alles gaat samen, alles gaat in elkaar over en alles is eigenlijk anders dan je verwacht en dat is prachtig, zoiezo dat het kan, maar ook om mee te maken.

Eenmaal midden op times square beland hadden we bedacht dat het 4 uur was, de tijd om te bellen wat de status van onze tassen was. Eenmaal aan de lijn drong het door dat dit niet de meest ideale plek was voor een telefoongesprek maar ach, we wilden zo graag onze tassen terug! De mevrouw van Delta vertelde ons vriendelijk dat tassen de vorige dag alsnog gevonden waren en in de avond waren afgeleverd bij ons hostel…. Het zal toch niet waar zijn he…. Snel raceten we terug en ja hoor, daar stonden ze inderdaad al bijna 24 uur op ons te wachten. Klein communicatiefoutje maar kon ons niet deren, we konden lekker gaan douchen en onze eigen schone kleren aan :-)

Behoorlijk moe van het vroege opstaan en de hele dag op de been gingen we na een hapje en drankje wederom om een uurtje of 11 plat om de volgende dag wederom om 7 uur wakker te worden en onder de douche te springen (heerlijk die jetlag, eindelijk is geen moeite hebben met op tijd naar bed gaan en opstaan ;-)). Vandaag stond er een boel op de planning.

We begonnen in battery park met een blik op het vrijheidsbeeld en liepen vervolgens langs het WTC en St Pauls Chappel. Na al die jaren nog steeds bouwterrein (met weliswaar hele mooie plannen) en nog steeds een gedenkplek. Geen van drieen hadden we verwacht dat dit zoveel indruk op ons zou maken, maar het raakte ons diep.



Nog steeds onder de induk liepen we richting Brooklynn bridge en hebben hem (bijna ;-)) tot de helft gelopen, wat is dat ding lang man!!! Tot slot lekker rondgeslenterd en hier en daar gehangen in China town, little italy, Soho en Greenwich, vooral de laatste twee buurten zijn echt fantastisch, hier kan je nog wel dagen en dagen en dagen rondslenteren en hangen.. In het donker namen we een taxi naar huis om onze tassen in te gaan pakken, het zit er nl alweer op in New York. Met een voldaan gevoel gaan we wederom haha om 11 uur pitten. Het was kort maar krachtig maar we hebben er echt zoveel mogelijk uit gehaald (en de voeten kunnen dit beamen! ;-))



Nu zitten we in het vliegtuig naar LA. Ik heb er zin in en niet zon beetje. New York was fantastisch en ik heb genoten maar het was bijna te veel, te overweldigend, te druk, te divers, te veel tegelijk te zien, te…..Gewoon heel gaaf maar heel heftig. Die ervaring meenemend kan ik niet wachten om straks in california zonder strakke planning en heerlijk op ons gemak gewoon te gaan waar de weg ons leidt. Het voelt alsof ik net een stedentrip gehad heb en vervolgens gelijk drie weken op vakantie mag, en die drie weken gaan nu beginnen :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten